Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (video)

13:11 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή κατά των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Κλειστοί

είναι οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ δημόσιος και ιδιωτικός τομέας υπολειτουργούν λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας. Νέα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για αύριο, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω των στάσεων εργασίας, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία.

Στην απεργία συμμετέχουν επιστημονικοί φορείς, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, όπως και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ απέχουν από τα καθηκοντά τους δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει από αύριο και οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ ΟΤΑ.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κατά τη διάρκεια της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου – όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι – να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και αύριο, Πέμπτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, ως τις 3 το μεσημέρι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση, ενώ έχουν γίνει τροποποιήσεις σε πολλές πτήσεις. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: «Παραλύει» η χώρα από την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Συλλαλητήριο και την Πέμπτη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα