Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα-Ένταση και επεισόδια

13:27 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο ύψος της Βουλής, στο Σύνταγμα, πριν λίγη ώρα, όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Αυτήν την ώρα τα επεισόδια «μεταφέρονται» προς τα Προπύλαια.

Το κεντρικό σύνθημα του μαθητικού συλλαλητήριου είναι «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική

διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

Οι μαθητές ζητούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς, αύξηση για την λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία όπως π.χ για τη θέρμανση και τα αναλώσιμα υλικά, καθώς επίσης και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που αφορά τις αλλαγές στο Λύκειο.

Σε αυτό το θέμα, οι ενστάσεις που διατυπώνονται είναι σε σχέση με την εξεταστική του Ιανουαρίου. Παράλληλα, ζητούν να ξεκινήσει στα γυμνάσια αλλά και τα λύκεια η ενισχυτική διδασκαλία και να υπάρχουν 20 μαθητές ανα τμήμα.

Στο μεταξύ, η πορεία νωρίτερα σταμάτησε στα Χαυτεία, καθώς είχαν παρησφρήσει στην πορεία περίπου 100-150 άτομα με μαύρες κουκούλες και βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Keywords
Τυχαία Θέματα