Τρίκαλα: Δύο συγκεντρώσεις για την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

18:01 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο συλλαλητήρια από διαφορετικούς φορείς, έχουν προγραμματιστεί στα Τρίκαλα στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα, στις 10 το πρωί, με την πρώτη να διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και Εργατικά

Σωματεία και τη δεύτερη τις παρατάξεις της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο, έξω από τα γραφεία του εργατοϋπαλληλικού φορέα. Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση αλλά όχι με κλειστά καταστήματα, οι Τρικαλινοί έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, απευθύνοντας κάλεσμα στα μέλη τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, μαζί με το Επιμελητήριο Τρικάλων και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης, αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου, πάταξη της ακρίβειας και των καρτέλ και δίκαιο φορολογικό σύστημα, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- στα αιτήματα της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα