Διαμαρτύρονται για το φαγητό οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα

17:46 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαμαρτυρία στην είσοδο της δομής φιλοξενίας στα Τρίκαλα πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι οι πρόσφυγες, για ελλιπή ποσότητα και κακή ποιότητα φαγητού.

Οι πρόσφυγες δεν δέχθηκαν σήμερα το φαγητό που μετέφερε η εταιρία τροφοδοσίας. Να σημειωθεί ότι η σίτισή τους έχει ανατεθεί απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε εταιρίες τροφοδοσίας.

Στην δομή υπάρχουν εκατόν δέκα ανήλικα, διαφόρων ηλικιών, τα οποία δεν σιτίζονται κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ενήλικες. Σύμφωνα με τους ίδιους τους

πρόσφυγες το φαγητό είναι κακής ποιότητας και η ποσότητα πολύ μικρή. Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι πολλοί αλληλέγγυοι από τα Τρίκαλα πηγαίνουν φαγητό, ωστόσο από το υπουργείο δεν επιτρέπεται να τους δίδεται, καθώς έχει αναλάβει το ίδιο τη σίτισή τους, μέσω εταιριών τροφοδοσίας. Οι ίδιοι βρίσκονται από το μεσημέρι στην είσοδο της δομής και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν εάν δεν λυθεί το πρόβλημα. Ζητούν, με λίγα λόγια να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να σιτίζονται, ειδικά τα παιδιά τους, κατάλληλα. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και συνεχώς επιδεινώνεται. Υποστηρίζουν ότι παρέχεται ελάχιστο ψωμί ανά οικογένεια και ότι το φαγητό τους κυμαίνεται από φασολάκια βραστά μέχρι ρύζι και πατάτες. Μάλιστα, πριν λίγη καιρό αλληλέγγυοι υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε μέριμνα για τα βρέφη που βρίσκονται στη δομή.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στην είσοδο έως ότου λυθεί το πρόβλημα. Νωρίς το απόγευμα άνοιξαν οι ίδιοι την πόρτα για να περάσουν οι εργαζόμενοι στο στρατό, των οποίων η βάρδια τελείωσε, δεν επέτρεψαν ωστόσο τους ανθρώπους της Ύπατης Αρμοστείας να βγουν από τη δομή, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εντός της δομής βρίσκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Εκτός δομής υπάρχει μικρή αστυνομική δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα