ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – Α’ ΚΥΚΛΟΣ (Νέο Ντοκιμαντέρ)

00:10 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ώρα 19:00
ΕΡΤ2

E² DESIGN

«Gray to Green»
Eπεισόδιο 4

Σειρά ντοκιμαντέρ 18 ημίωρων επεισοδίων, που αναφέρεται στον αειφόρο-οικολογικό σχεδιασμό, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Πρωτοποριακή σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τους μεταρρυθμιστές και πρωτοπόρους, οι οποίοι οραματίζονται μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό αλλά και οικολογικό επίπεδο.

Η σειρά εξερευνά εφικτές λύσεις για πιεστικές

περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις οι οποίες επιλέγονται από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού, των τροφίμων και της αστικής ανάπτυξης. Μια νέα στάση ζωής απέναντι στην κατασκευή δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά και απολύτως αναγκαία για την αστική και αγροτική επιβίωση.

Χαρακτηριστικό της σειράς είναι ο συνδυασμός της ποιητικής αφήγησης, της προκλητικής κινηματογράφησης και της συγκινητικής πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Με αφηγητή τον βραβευμένο με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Μπραντ Πιτ, η σειρά εξερευνά τα περίπλοκα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα της αειφόρου Αρχιτεκτονικής. Διασχίζοντας την υδρόγειο, η σειρά αφηγείται σημαντικές και συναρπαστικές ιστορίες της Πράσινης Αρχιτεκτονικής που έγιναν πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στην Κίνα και στις αγροτικές περιοχές του Μεξικού.

Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)

The post ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – Α’ ΚΥΚΛΟΣ (Νέο Ντοκιμαντέρ) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα