Τρία στα τρία σερί τρόπαια η Σεβίλη, 3-1 την Λίβερπουλ (video)

00:07 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Της έγινε πια συνήθεια της Σεβίλης να κερδίζει σε τελικούς Europa League, καθώς η ομάδα της Ανδαλουσίας αυτή τη φορά κατατρόπωσε με 3-1 στη Βασιλεία τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης που είναι συνολικά το …πέμπτο τα τελευταία δέκα χρόνια!

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες: Η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς με τον Στάριτζ στο 35΄, όμως «κλάταρε» από δυνάμεις

στο δεύτερο όπου η Σεβίλη κυριάρχησε απόλυτα και πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με τους Γκαμέιρο (46΄) και Κόκε (64΄,70΄).

Πρόσωπο της βραδιάς ο Ουνάι Έμερι, ο τεχνικός της Σεβίλης, καθώς ο 44χρονος Ισπανός έφτασε τα τρία τρόπαια (UEFA/Europa League), όσα έχει ο Τζοβάνι Τραπατόνι.

Ασύλληπτα τα ρεκόρ των Σεβιγιάνων, που έγιναν η πρώτη ομάδα με τρεις διαδοχικούς τίτλους στην Ιστορία του θεσμού, αλλά και στα κύπελλα Ευρώπης γενικότερα, 40 χρόνια μετά την Μπάγερν (πρωταθλητριών 1974, 1975, 1976).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ καθαρό πέναλτι στο 11΄ α από χέρι του Καρίσο.

Ουσιαστικά η Λίβερπουλ δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο: Κατάφερε να δεχθεί γκολ στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα από τον Γκαμέιρο που ισοφάρισε στο 46΄.
Εν συνεχεία η ομάδα του Κλοπ κατέρρευσε, καθώς έχασε πλήρως την μάχη του κέντρου από τους ταχύτατους Σεβιγιάνους.
Τα πρώτα γκολ της καριέρας του πέτυχε και μάλιστα δύο φορές ο αρχηγός της Σεβίλης, Κόκε (64΄,70΄. Το πρώτο τέρμα ήταν εξαιρετικό, το δεύτερο όμως προήλθε από τραγικό λάθος της άμυνας των Άγγλων. Νωρίτερα στο 60΄ ο Γκαμέιρο είχε χάσει κλασική ευκαιρία, σε ένα δεύτερο ημίχρονο της απόλυτης καταστροφής για τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του.

Εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν η Λίβερπουλ, απευθείας στους ομίλους του Champions League η Σεβίλη, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Λόβρεν, Οριγκί, Κλάιν – Ραμί, Μπανέγκα, Βιτόλο, Μαριάνο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ (83΄ Μπεντέκε), Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα (73΄ Αλεν), Φιρμίνο (69΄ Οριγκί), Κουτίνιο, Στάριτζ

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (78΄ Κολοτζίετζακ), Ντανιέλ Καρίσο, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Μπανέγκα (90+3΄ Κριστόφορο), Κόκε, Βιτόλο, Γκαμέιρο (89΄ Γκαμέιρο)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Τρία στα τρία σερί τρόπαια η Σεβίλη, 3-1 την Λίβερπουλ (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα