Σάρωσε τα βραβεία το Θεατροδρόμιο Κοζάνης στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ορεστιάδας

12:30 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης παράστασης, απέσπασε το Θεατροδρόμιο Κοζάνης στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, που ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ με την απονομή των βραβείων.
Η παράσταση «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», με την οποία συμμετείχε η ομάδα της Κοζάνης στον διαγωνισμό, πήρε και το 1ο βραβείο της επιτροπής κοινού, αλλά και τα βραβεία σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, Α’ και Β’ γυναικείου και ανδρικού ρόλου, φωτισμού και μουσικής επιμέλειας. Το δεύτερο

βραβείο καλύτερης παράστασης, τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από την επιτροπή κοινού, απέσπασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μκρακώμης, που παρουσίασε το «χαμάμ γυναικών» της Νελ Νταν. Στην ίδια ομάδα απονεμήθηκαν επίσης βραβεία για τη σκηνοθεσία την ενδυματολογία και τον Β’ γυναικείο ρόλο, ενώ δόθηκε έπαινος ερμηνείας σε ένα ακόμα μέλος της. Το τρίτο βραβείο της κριτικής επιτροπής δόθηκε στη θεατρική ομάδα δήμου Παύλου Μελά, που συμμετείχε με το έργο «με δύναμη από την Κηφισιά», ενώ η επιτροπή κοινού απένειμε το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης στο δημοτικό θέατρο Νεάπολης-Συκεών, που παρουσίασε την «όπερα του ζητιάνου». Η παράσταση βραβεύτηκε και για τη μουσική σύνθεση αλλά και τη χορογραφία. Τέλος, έπαινοι ερμηνείας απονεμήθηκαν σε τρεις ερασιτέχνες ηθοποιούς, των ομάδων Νεάπολης-Συκεών, Κασσανδρείας Χαλκιδικής και Παραμυθιάς Σουλίου.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα