Γλιτώστε από την κακοσμία στις μασχάλες με φυσικό τρόπο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Η εφίδρωση είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού που δροσίσει την επιφάνεια του δέρματος σε υψηλές θερμοκρασίες και αποβάλλει τις τοξίνες. Ο ιδρώτας που εκκρίνει το δέρμα είναι άοσμος και αποτελείται από νερό, ουρία, μεταλλικά άλατα και άλλα. Αν και φυσική λειτουργία, ο ιδρώτας μας φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση ειδικά όταν έχει δυσάρεστη οσμή.

Γιατί ο ιδρώτας ορισμένων ανθρώπων μυρίζει δυσάρεστα;

Οι αιτίες είναι πολλές, όταν ο ιδρώτας παραμένει πολλές ώρες στις μασχάλες, τότε αναπτύσσονται τα βακτηρίδια που δημιουργούν

μια δυσάρεστη οσμή, άλλες αιτίες είναι η έλλειψη υγιεινής, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, πολλά μπαχαρικά, ο καφές, το αλκοόλ και άλλα, η λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κάποιες παθήσεις του οργανισμού.

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς πρόβλημα δυσάρεστων οσμών στις μασχάλες – που τώρα το καλοκαίρι γίνεται ακόμη εντονότερο – εξαλείψτε το μια για πάντα χωρίς χημικά προϊόντα, αλλά με φυσικά και ακίνδυνα υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Πολύ αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι το νο1 υλικό για την αφαίρεση των δυσάρεστων οσμών στο ψυγείο, το πλυντήριο, τα χαλιά κτλ. , είναι εξίσου αποτελεσματικό και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.

Αλκοόλ

Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε με λίγο αλκοόλ τις μασχάλες σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.

Το άρθρο Γλιτώστε από την κακοσμία στις μασχάλες με φυσικό τρόπο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα