Σάμος: Σώσε μια ζωή …

09:42 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τίτλο «Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, μαζί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου και τον Σύλλογο «΄Οραμα Ελπίδας» στην πόλη της Σάμου, με στόχο την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας κα Βάσω Ευστρατίου, που παρουσίασε τους ομιλητές μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου. Μίλησαν κατά σειρά, επίσης ο κος

Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος-Ογκολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας» και η κα Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος, υπεύθυνη για το αρχείο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συνεργάτις του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν δύο γυναίκες, συμπατριώτισές μας, που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση, περιέγραψαν στιγμές από την εμπειρία τους με την νόσο και την θεραπεία της, η κα Νίκη Μακρή, φιλόλογος, 22 χρόνια μετά την μεταμόσχευση και η κα Μαρία Ρήγα 3 χρόνια μετά.

Μετά το τέλος και την επίδοση αναμνηστικών στους δύο προσκεκλημένους από τον αντιπεριφερειάρχη, ο κ.Γραφάκος, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. ΄Ακρως συγκινητικό και το οπτικό υλικό που προβλήθηκε από διάφορες περιπτώσεις κυρίως παιδιών που θεραπεύτηκαν, όπως και ένα βίντεο, με την πρώτη εθελόντρια μυελού των οστών στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα