Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:28 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Χωρίς μεγάλα προβλήματα πέρασε το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών στο νομό Καβάλας.
Καταστροφές στους φάρους που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία της Ραψάνης.
Προβλήματα με εισροή υδάτων στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Καβάλας.
Εκτενής βλάβη του ΟΤΕ στην περιοχή του Βύρωνα- Αγίας Παρασκευής την περασμένη Παρασκευή.

** Δύο άτομα, ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος ημεδαπός,

ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες 23 κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα από καταστήματα και οχήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 15 έως 29 Νοεμβρίου στην Καβάλα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Κατά τη διάπραξη των κλοπών – διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ περίπου, μία πρόσοψη ράδιο cd, 5 κάρτες τραπεζών (πιστωτικές – ανάληψης χρημάτων) και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Κάνοντας χρήση μιας από τις πιστωτικές κάρτες πραγματοποίησαν οκτώ (8) συναλλαγές – αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας 138,70 ευρώ, από καταστήματα στην Καβάλα.

** Αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της Α.Ε. Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση οι δασικοί χάρτες των δημοτικών κοινοτήτων Θάσου, Θεολόγου, Καλλιράχης, Λιμεναρίων, Ποταμιάς, Πρίνου και των Τοπικών Κοινοτήτων Μαριών, Παναγίας, Ραχωνίου, Σωτήρος της Θάσου. Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 29 Μαρτίου 2018. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στο εξωτερικό, η προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει στις 18 Απριλίου 2018.

** Με την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου στον Δήμο Παγγαίου, ο Δήμος προχωράει στις διαδικασίες αξιοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Γεωθερμία: Προκλήσεις, Ευκαιρίες, Στρατηγική Αειφορικής Αξιοποίησης, το έργο του Δήμου Παγγαίου στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

** Τα σχέδιά της σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσιάζει η Fraport Greece σε ανοιχτή εκδήλωσή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου στις 3.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας.

** Εκτεταμένες αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο, στις εφαρμογές, σε δικτυακά εκτυπωτικά μηχανήματα, θα επηρεαστεί επίσης η λειτουργία της τηλεφωνίας ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Ο Δήμος Καβάλας ζητά την κατανόηση των πολιτών για τα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν όσο αφορά τις συναλλαγές και την επαφή τους με τις υπηρεσίες του.

** Μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα (Δευτέρα) στην πλατεία της πόλης, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

** Την πολιούχο της Αγία Βαρβάρα γιορτάζει σήμερα Δευτέρα η Δράμα. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην πόλη.
Σήμερα στις 11 το πρωί το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας θα προσφέρει την παραδοσιακή «βαρβάρα» στον χώρο της Ονειρούπολης.

** Το έθιμο της «Βαρβάρας» θα αναβιώσει σήμερα η Θρακική Εστία Καβάλας στις 6 το απόγευμα το καφέ “Chocolat” στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

** Ξεκινά στη Δράμα η 14η διοργάνωση της «Ονειρούπολης». Στις 7 στην κεντρική σκηνή της θα γίνει η έναρξη με την παρουσία του μεγάλου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Κωνσταντίνο Κωφό. Στις 9 από την είσοδο της Ονειρούπολης θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου Holisterun με σκοπό την ενίσχυση του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας.
Θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα έως τις 23 Δεκεμβρίου και σε συνεχές ωράριο από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουάριου 2018.

** Ένα τόνο καπάκια συνέλεξαν ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη», σε συνεργασία με την Ένωση Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος». Με τα καπάκια οι δυο Σύλλογοι, αγόρασαν ένα αναπηρικό καροτσάκι το οποίο και δώρισαν στην ενορία του Καλαμώνα Δράμας. Η προσπάθεια περισυλλογής καπακιών συνεχίζεται στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Δράμας.

** Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το τοπικό ντέρμπι του 1ου Ομίλου της Γ’ εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο μεταξύ της Καβάλας και του Νέστου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Ο Αετός Ορφανού έχασε εκτός έδρας από την Ελπίδα Σκουτάρεως με 2-1.

** Νίκη για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με 61-54 επί της Γέφυρας εκτός έδρας για την 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις θα επικρατήσουν και αύριο στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα