Σάμος: Λιγότερα κενά στην Σάμο σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

12:12 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς στην ουσία κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με λιγότερα για φέτος στην δευτεροβάθμια ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά στην Σάμο . Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο κενά δασκάλων και δύο νηπιαγωγών στην Σάμο αφού το υπουργείο έστειλε 134 εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλύψει όλες τις θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι λιγότερα ίσως και από 15 τα κενά ύστερα από την πρόσληψη έντεκα αναπληρωτών ,σε συνδυασμό με την μείωση των ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου

και την κατάργηση των μαθημάτων ειδικότητας στην β τάξη των ΕΠΑΛ που οδήγησαν στην μείωση του απαιτούμενου προσωπικού όπως αναφέρει στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τάκης Διαμαντίδης.

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης τονίζει: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με πολύ καλύτερους όρους σε σχέση με τις προηγούμενες. Διδάσκοντες, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη θέση τους, βιβλία έτοιμα. Το μεγάλο στοίχημα φαίνεται πως κερδίζεται. Δεν είναι τέλεια, είναι όμως ελπιδοφόρα. Πιο ήπιο σχολικό πρόγραμμα, μεγαλύτερο βάθος στην σκέψη. Μάθηση μέσα από την χαρά, όχι με καταναγκασμό. Να το νέο εκπαιδευτικό αίτημα. Καλή χρονιά στα παιδιά, καλή δύναμη στους δασκάλους και καθηγητές. Έμπνευση, επινοητικότητα, σιγουριά, συλλογικότητα. Η πατρίδα μας μέσα από την πλατιά και ανεμπόδιστη μόρφωση θα κερδίσει το μέλλον».

Σάμος: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα