Σάμος: Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε μαθητές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

09:33 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε, πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη από εθελοντές Οδοντιάτρους Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, που παρέμεινε στο νησί από τις 8 ως τις 24 Μαΐου και επισκέφτηκε τα δημοτικά σχολεία Αγίου Κωνσταντίνου, Βουρλιωτών, Παλαιοκάστρου, Κοκκαρίου, Παγώνδα, Πύργου, Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος, 1ο Δημοτικό , 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Σάμου και Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕ. Η δράση

ήταν στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Σάμου.

Συνολικά εξετάστηκαν από τους 1.100 εγγεγραμμένους μαθητές οι 930 μαθητές στους οποίους παραδόθηκε και ατομικό δελτίο προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου.

Από την εξέταση του μαθητικού πληθυσμού των Δημοτικών Σχολείων προέκυψε ότι η εικόνα της στοματικής υγιεινής τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι υπεύθυνοι της κινητής μονάδας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου και με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και προγραμμάτισαν μελλοντικές δράσεις πρόληψης υγείας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα