1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα

08:06 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την ανάδειξη του παιχνιδιού ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης των παιδιών πραγματοποιείται στο πάρκο Φαλήρου της Καβάλας, το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, την Πέμπτη 25 Μαΐου και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017.

Πρόκειται για μια διοργάνωση μεγάλου εύρους και διήμερης διάρκειας και με δράσεις πρωινές για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό

(γονείς με παιδιά).

Οι δράσεις του Φεστιβάλ απευθύνονται με βιωματικό τρόπο στα παιδιά τα οποία μπαίνουν στη διαδικασία να αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τη φαντασία τους. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις σχολικές δράσεις 55 σχολεία και 2.200 μαθητές.

Στόχος είναι Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα να καθιερωθεί ως θεσμός και να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας παιγνιοθήκης, προσβάσιμης σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου, θα γίνεται συγκέντρωση παιχνιδιών που δεν χρησιμοποιούν πια οι θεατές.

Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Καβάλας.

Ρεπορτάζ: Ρένα Πανταζόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα