Σάμος: Αποσυμφόρηση του νησιού ζητούν οι φορείς

10:08 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον συντονισμό κοινών δράσεων και την επίλυση των όποιων δυσλειτουργιών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης μεταναστών στο νησί ζήτησε ο βουλευτής Σάμου Δ. Σεβαστάκης στην απαντητική επιστολή του προς τον Αντιπεριφρειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο. Η αποσυμφόρηση και διασπορά στην ενδοχώρα των μεταναστών και η ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, με αυστηρή τήρηση των ευρωπαϊκών προνοιών είναι τα βασικά σημεία που ανέφερε ο κ. Σεβαστάκης για την επίλυση του προβλήματος.

Εντωμεταξύ, την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό

καταγγέλλει για μια ακόμη φορά ο Δικηγορικός σύλλογος Σάμου και καλεί την συντεταγμένη πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της . Δηλώνει επίσης ότι προτίθεται να καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά κατά του αρμοδίου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, “ο οποίος φέρει τεράστια ευθύνη”, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Την ανησυχία του εκφράζει για ακόμα μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου για τις συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές που πλήττουν το νησί και κυρίως την πόλη της Σάμου. Ένα επιπλέον πρόβλημα που επισημαίνουν είναι και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στην Σάμο, η οποία θα πυροδοτήσει υπέρμετρες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και αγαθά ευρείας κατανάλωσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς τάχιστα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών που δέχονται τα τεράστια προσφυγικά-μεταναστευτικά κύματα όσο και στη διευθέτηση του θέματος του ΦΠΑ. «Οι επιχειρηματίες καταβάλουμε υπερπροσπάθεια για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές και ζητούμε τη στήριξή σας» καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.

Την ανησυχία του εκφράζει και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιείται στην πόλη της Σάμου για την εξέλιξη των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Hot Spot . Τονίζει επίσης ότι η πόλη της Σάμου είναι η μοναδική πόλη του νησιού που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Σάμου από το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

«Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δραστηριοποιηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και να πάρουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών που δέχονται το τεράστιο κύμα προσφύγων –μεταναστών με όλες τις αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις και στην τοπική κοινωνία. Η πόλη της Σάμου δεν αντέχει άλλο!» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα