Συνάντηση Αναστασιάδη – Γκουτέρες στον ΟΗΕ

09:54 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκαπεντάλεπτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση, η πρώτη μετά την διάσκεψη του Κρανς Μοντανά.

Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται ότι θα διαβεβαιώσει τον κ. Γκουτέρες για τη βούλησή του να συνεχιστούν

οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο που έθεσε ο γγ του ΟΗΕ στο Κρανς Μοντανά.

Η προηγηθείσα συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Ταγίπ Ερντογάν, θα δώσει την ευκαιρία στον κ. Αναστασιάδης να πληροφορηθεί: Πρώτον, αν η τουρκική πλευρά αποδέχεται ή όχι το πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τον επιδιωκόμενο στόχο για τη λύση (δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία), καθώς η τουρκική πλευρά κάνει λόγο τον τελευταίο καιρό για σχέδιο Β. Και δεύτερον αν η τουρκική πλευρά αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σημειώσει την ανάγκη της σοβαρής προετοιμασίας της επόμενης κίνησης στο Κυπριακό και την ύπαρξη ανάλογης βούλησης κι από την άλλη πλευρά, την επικείμενη έκθεση του γγ του ΟΗΕ για την αποστολή των καλών υπηρεσιών.

Επιπλέον ζητήματα που ενδεχομένως θα θιγούν είναι οι τουρκικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα, που έχουν περιέλθει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της ‘Αγκυρας και οι τουρκικές απειλές και προκλήσεις σε βάρος της κυπριακής ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα