Σάλος από πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες»

21:53 26/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σφοδρές αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η Πανελλήνια αιμοδοσία που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή, μόνο για Έλληνες. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για αποκρουστικό γεγονός και για εκστρατεία μίσους.Το αίμα δεν έχει φυλετικό χρώμα απαντούν γιατροί και νοσηλευτές της Θεσσαλίας στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για εθελοντική αιμοδοσία.
Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή που έχει ως τίτλο «Δίνουμε το αίμα μας για τους Έλληνες» καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν αίμα μόνο για Έλληνες.
Αρχικά οι γιατροί του ΓΕΝ Λάρισας είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος σε μια τέτοια ρατσιστική διαδικασία και οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων καλούν τους πολίτες που θα συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση διχασμού - όπως την αποκαλούν- να το ξανασκεφτούν. Εν τέλει αποφασίστηκε να γίνει η αιμοληψία με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οποίος δεν υπογράψει το συγκεκριμένο δελτίο θα οδηγείται εκτός αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία από στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου στις εννιά σε αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ