«Σαφάρι» του ΥΠΟΙΚ για τα παράνομα POS (video)

16:23 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντατικούς ελέγχους θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πολλές παράνομες συσκευές POS έχουν κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.

Όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ελέγχεται το πελατολόγιο εταιρείας που προμήθευε ελληνικές επιχειρήσεις με συσκευές POS που εκκαθάριζαν συναλλαγές πληρωμών σε ξένη τράπεζα.

Τα ΑΦΜ

των επιχειρήσεων αυτών διασταυρώθηκαν με τα στοιχεία του TAXIS προκειμένου να επιλεγούν υποθέσεις για περαιτέρω έλεγχο. Τέτοια POS σε μεγάλη έκταση είχαν εντοπιστεί το περασμένο καλοκαίρι κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν μέχρι τον Ιούνιο να αποκτήσουν συσκευές POS. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καθώς και όσοι έχουν εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ-μπαρ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτική ενημέρωση των καταναλωτών από τα καταστηματάρχες που δεν έχουν POS, ότι δεν διαθέτουν τέτοια συσκευή, διαφορετικά οι καταστηματάρχες αυτοί θα δέχονται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα