Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για Eurogroup

15:50 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τα δεδομένα από το Eurogroup της Πέμπτης.

Σε κλοιό πιέσεων για προκαταβολικά μέτρα – Χωρίς ημερομηνία η επιστροφή των θεσμών (video)Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο (video)

«Μια κυβέρνηση που δεν ξέρει, με ένα πρωθυπουργό που δεν μπορεί, διαμορφώνουν με συνεχή εγκληματικά λάθη ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα ”Grexit ή διαρκής λιτότητα”», τόνισε

η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς η χώρα να προσφύγει σε εκλογές. «Έως εδώ. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η κυβέρνηση έκανε τη χώρα «μπαλάκι» στα χέρια των δανειστών και όμηρο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ, καθώς επί δύο χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια τακτική με ολέθρια αποτελέσματα.

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί τον νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα απ’ το αν αυτά νομοθετηθούν άμεσα ή αργότερα και ξεμπροστιάζει το «κρυφτούλι» που παίζει η κυβέρνηση ΣΥΙΡΖΑ-ΑΝΕΛ, όλο αυτό το διάστημα, για να ξεγελάσει τον λαό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη, τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τη ΝΔ και τ’ άλλα κόμματα, που στο όνομα δήθεν της «αλήθειας» και του «ρεαλισμού», ζητούν απ’ τον λαό να υποταχθεί πλήρως σ’ αυτήν τη βάρβαρη πολιτική. Να δυναμώσει τον αγώνα του και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου» καταλήγει το ΚΚΕ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Χανιά δήλωσε ότι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια τρώει την οικονομία και πως η επιπολαιότητα και οι ιδεοληψίες είναι αυτές που μας έφεραν μέχρι εδώ: «Αν δεν αποτινάξουμε αυτούς τους δύο καταστροφικούς για την πολιτική όρους, φοβάμαι ότι δεν θα ζήσουμε σε μια περήφανη και σύγχρονη χώρα. Φοβάμαι ότι άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, γι’ άλλη μια φορά, προπαγανδίζει μια σκληρή διαπραγμάτευση ενώ στην ουσία απλώς περιμένει την ώρα που θα υπογράψει.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω θέσπισης υπερκόφτη και με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, να συμφωνήσει και να υπογράψει νέα μέτρα με τους θεσμούς, τα οποία να μην έρθουν σε ψήφιση στην ελληνική Βουλή», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Στην ανακοίνωση, η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει σκωπτικά ότι η κυβέρνηση «υποκύπτει σε όλα, αρκεί να βοηθηθεί να κάνει ταχυδακτυλουργία σε βάρος Κοινοβουλίου και λαού» και εκφράζει την ελπίδα «τέτοιες μέθοδοι να μην επιτραπούν».

«Ο Τσίπρας θα υπογράψει νέα μέτρα 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα συντρίψει ολοκληρωτικά την κοινωνική συνοχή, εκτελώντας πιστά την ανθελληνική γραμμή Σόιμπλε», δηλώνει η Χρυσή Αυγή.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα