Σαφάρι της αστυνομίας στη Θεσσαλία με 21 συλλήψεις

14:56 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σαφάρι» της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του οποίου συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα. Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 802 άτομα και προσήχθησαν 26, ενώ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 644 οχήματα, 9 επιχειρήσεις σκραπ και 7 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν συνολικά 146 παραβάσεις.

Οι ομάδες των αστυνομικών που συγκροτήθηκαν είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό

φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Προσήχθησαν 26 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 21 άτομα και συγκεκριμένα:
* Τέσσερις (4) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
* Οκτώ (8) αλλοδαποί, από τους οποίους πέντε υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
* Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
* Τρία (3) άτομα, ένας υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
* Ένας (1) ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
* Τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, απάτη, παράβαση του νόμου περί επιταγών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
* Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
* Οκτώ (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
* Τρεις (3) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
* Πέντε (5) παραβάσεις για επαιτεία.
* Εκατόν είκοσι έξι (126) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
* (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
* (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
* (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
* (2) για ΚΤΕΟ,
* (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
* (30) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
* (1) για φθαρμένα ελαστικά και
* (83) λοιπές παραβάσεις.
Κατασχέθηκαν (24) δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα