ΑΜΘ: Έναρξη επαναληπτικών εμβολιασμών για οζώδη δερματίτιδα

12:46 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσουν στην περιφέρεια ΑΜΘ οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, σύμφωνα με ενημέρωση της περιφερειακής Κτηνιατρικής Διεύθυνσης.
Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων υπάρχει επαρκής αριθμός δόσεων για την άμεση έναρξη του προγράμματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προμήθεια άλλων 75.000 δόσεων εμβολίων για τη συνέχισή του. Στην ανακοίνωσή της η Κτηνιατρική Διεύθυνση ζητά από τους ιδιώτες κτηνιάτρους να συνεργαστούν με το προσωπικό

των υπηρεσιών της, σημειώνοντας πως «το ελάχιστο προσωπικό δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού που θα προστατεύσει το βοοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής». Τα εμβόλια παραδίδονται μόνο στους κτηνιάτρους (ιδιώτες ή υπηρεσιακούς) και οι εμβολιασμοί προγραμματίζονται κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή απώλεια δόσεων, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές και τις εκμεταλλεύσεις υψηλού κινδύνου. Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προμηθευτούν και να τοποθετήσουν ενώτια στα ζώα που θα εμβολιαστούν, ενώ τα κενά φιαλίδια και όσες δόσεις δεν χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφούν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα, τα οποία αφορούν κυρίως στις μετακινήσεις και στη σφαγή των ζώων.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα