Σ. Φάμελλος: «Οι Έλληνες έχουν προσπαθήσει πολύ και δεν χρειάζεται να ματώσουν και άλλο» (audio)

14:40 16/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης του ελλείμματος, ο λεγόμενος κόφτης, είναι το αντίδοτο, το αντίμετρο στην ψήφιση μέτρων που περιλαμβάνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι: «Το αντίμετρο είναι

σαφέστερα προτιμητέο και είναι επιλογή όλων των ευρωπαϊκών χωρών, συνταγματικά και ευρωπαϊκά κατοχυρωμένο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι: «Δεν θα περιλαμβάνει απολύσεις γιατί πρώτον είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειασθεί, αφού οι ρυθμοί της οικονομίας το δείχνουν». «Δεύτερον, οι Έλληνες έχουν προσπαθήσει πολύ και δεν χρειάζεται να ματώσουν και άλλο». «Και τρίτο γιατί μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους από ένα άναρχο δημόσιο χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών. Δεν θα υπάρχει καμία απόλυση ούτε στον ιδιωτικό ουτε στο δημόσιο τομέα».

Ο κ.Φάμελλος τόνισε ότι: «Το δεύτερο εξάμηνο του 16′ η οικονομική ανασυγκρότηση και το αναπτυξιακό σχέδιο είναι προτεραιότητες μετά την αξιολόγηση, μαζί με την εργασία και το κοινωνικό κράτος». «Ο ανασχηματισμός και η κυβέρνηση είναι εργαλεία για να τα πετύχουμε. Δεν είναι προτεραιότητα τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους και στην πολιτική και στην ιστορία αλλά θα προτιμούσα», τόνισε, «να επιδιώξουμε κατά προτεραιότητα το μείγμα της πολιτικής και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των υπουργείων».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Σ. Φάμελλος: «Οι Έλληνες έχουν προσπαθήσει πολύ και δεν χρειάζεται να ματώσουν και άλλο» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα