Ρόδος: Προβληματισμός για τη σαιζόν. Οι αιτίες που την υπονομεύουν

12:27 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H ελλιπής προβολή, η αύξηση των τιμών λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (παρ’ ότι τα ξενοδοχεία απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος του) και η εμφάνιση του νησιού (καθαριότητα – υποδομές – αεροδρόμιο – παραλίες – σήμανση κ.α) είναι οι βασικές αιτίες -σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου- για τα προβλήματα της τουριστικής περιόδου.
Στην 3η καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων η συντριπτική

πλειοψηφία των μελών του δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σαιζόν μέχρι στιγμής.
Μόνο το 20% δήλωσε ότι έχει περισσότερες κρατήσεις, ενώ το 80% ανέφερε ότι οι κρατήσεις είναι ίδιες ή μειωμένες, συγκριτικά με το 2015.
Το 85% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι κάνει συνέχεια προσφορές, ενώ τα καθαρά έσοδα είναι αυξημένα μόνο για το 10% των ερωτηθέντων. Οι υπόλοιποι δήλωσαν μείωση.
Όπως αναφέρθηκε, λόγω των μειωμένων κρατήσεων έγιναν περισσότερες προσφορές με αποτέλεσμα να έρχονται πελάτες χαμηλού οικονομικού επιπέδου, να κλείνουν φθηνότερα ξενοδοχεία και οι περισσότεροι πελάτες να επιλέγουν Ξενοδοχεία με παροχή All Inclusive. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν λιγότερα και να μην κυκλοφορούν στο νησί. Σχετικά με την εμφάνιση του νησιού, εκτός της καθαριότητας σχολιάστηκε και η ελλιπής αστυνόμευση με αποτέλεσμα την αύξηση στη Μεσαιωνική Πόλη της άγρας πελατών, των επαιτών και των μικροπωλητών στους δρόμους καθώς και στις παραλίες κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμφάνιση του αεροδρομίου και την καθυστέρηση ελέγχου των διαβατηρίων με αποτέλεσμα την πολύωρη παραμονή τους εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η ολομέλεια των διευθυντών, εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τους Βουλευτές, τους φορείς και τις αρχές του νησιού, ώστε να τους ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και να τους δοθούν προτάσεις, με απώτερο σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία θα ωφελήσουν όλο το νησί και για φέτος, αλλά και για την επόμενη σαιζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα