Ροδόπη: Η Αγγελική του Ιάσμου

08:40 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκανε το χωριό της περήφανο! Η Αγγελική Παπαβασιλείου, μαθήτρια του Λυκείου Ιάσμου, συγκεντρώνοντας 17.800 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις κι ερχόμενη πρώτη στο σχολείο της κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, σκορπώντας χαρά σε συγγενείς, συμμαθητές, καθηγητές, αλλά και στους συγχωριανούς της, που καμαρώνουν για τους επιστήμονες, που «βγάζει» ο τόπος τους.

Ζώντας στον γεμάτο παράδοση Ίασμο, αλλά επίσης «τραυματισμένο» από τους ανέμους

της Κρίσης. επιλέγει να σπουδάσει αγγλική φιλολογία ασχολούμενη με μια γλώσσα που από τη μια της αρέσει πολύ και από την άλλη ελπίζει ότι θα την βοηθήσει να τύχει γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης. «Τίποτα δεν είναι εύκολο στις μέρες μας, ωστόσο, ελπίζω ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου να ταξιδέψω και να εργαστώ σε άλλες χώρες της Ε.Ε., αλλά και να ζήσω στην Ελλάδα, μένοντας κοντά στον τόπο μου» δηλώνει η Αγγελική που χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή της επιλέγει να σχεδιάζει το μέλλον της χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάνοντας μικρά, αλλά βέβαια βήματα.

Η επιτυχία της είναι απόδειξη ότι ακόμη και στις μικρές, περιφερειακές σχολικές μονάδες, όπως αυτή του Ιάσμου γίνεται σοβαρή δουλειά από τους εκπαιδευτικούς που επιλέγουν να τις υπηρετήσουν. «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις σωστή καθοδήγηση όταν τη χρειάζεσαι» δηλώνει η Αγγελική ευχόμενη καλή πορεία σε όλους τους συνομηλίκους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα