Ρ. Σβίγκου: «Χωρίς μέτρα για το χρέος δεν θα εφαρμοστεί καμία συμφωνία» (audio)

19:16 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη ύπαρξης ενός αξιόπιστου πακέτου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη. Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι χωρίς μέτρα για το χρέος δε θα εφαρμοστεί η συμφωνία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Εκτίμησε

ότι στις 15 Ιουνίου θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία, ενώ αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «συνεχίζει στο δρόμο της καταστροφολογίας και του αδιεξόδου και δε μπορεί να βρει μια δήλωση υποστηρικτική για το ζήτημα του χρέους». «Δε διαβάζουν καν το γερμανικό Τύπο. Αν το έκαναν δε θα επέρριπταν ευθύνες στην ελληνική πλευρά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την επόμενη μέρα -μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας- και τον τρόπο με τον οποίο θα απορροφηθούν οι κραδασμοί στην ελληνική κοινωνία από τα επώδυνα μέτρα, ανέφερε: «δεν κρύψαμε ποτέ ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει μια σειρά άδικων μέτρων (συντάξεις, αφορολόγητο). Την ίδια ώρα, όμως, περιλαμβάνει και θετικά αντίμετρα που θα εξισορροπήσουν τις αρνητικές συνέπειες». «Το συνολικό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να σηματοδοτήσει μια τέτοια σελίδα στην οικονομία και κοινωνία και να αφήσει η χώρα πίσω της τις μαύρες μέρες που έζησε επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί νέας διαπλοκής στα ΜΜΕ έκανε λόγο για «υποκριτική στάση» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Αν υπάρχει οποιοδήποτε νομικό θέμα είναι αρμόδια τα δικαστήρια» ξεκαθάρισε και σημείωσε
ότι «δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έγραφε στα παλιά του παπούτσια τις αποφάσεις της δικαιοσύνης (ΣτΕ-τηλεοπτικό τοπίο, πρακτική τραπεζών να εγκρίνουν αφειδώς θαλασσοδάνεια)». Τέλος, διευκρίνισε ότι «όλες οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στο να υπάρχει διαφάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα