Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια για 10η μέρα

08:59 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει εδώ και 10 ημέρες την περιοχή κοντά στην ακτή «Big Sur». Οι φλόγες έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτη 130.000 στρέμματα γης.

Η φωτιά έχει καταστρέψει δεκάδες σπίτια, προκαλώντας εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά και πολλούς παραθεριστές να φύγουν από τις κατασκηνώσεις και τα κάμπινγκ στα οποία έκαναν διακοπές.

Οι φλόγες καίνε την περιοχή αυτή, από τις 22 Ιουλίου, ενώ η κατάσβεσή τους, γίνεται ακόμη πιο

δύσκολη από τη μορφολογία των εδαφών, που εμποδίζουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε συνδυασμό με την ξηρασία που επικρατεί στην περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τη Διυπηρεσιακή Ομάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Καλιφόρνιας, μια υπηρεσία που απαρτίζεται από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές, η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έχει έκταση 686 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το κόστος της έχει ήδη ανέλθει σε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
Εκτιμάται ότι η έκταση της πυρκαγιάς ισοδυναμεί σχεδόν με την έκταση της Σιγκαπούρης.

Περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν έως σήμερα καταστρέψει 60 κατοικίες και 11 άλλα κτίσματα. Επιπλέον 2.000 άλλες υποδομές απειλούνται, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Πεντακόσια οχήματα της πυροσβεστικής με τη συνδρομή 14 ελικοπτέρων και 6 αεροσκαφών συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ μόλις το 15% έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα