Πτολεμαϊδα: Ανάγκη για εργαστήριο Λογοθεραπείας, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

13:55 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν δομές στα δημόσια νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες θα παρέχουν λογοθεραπευτικές υπηρεσίες στήριξης και βοήθειας στους ανθρώπους που τις χρειάζονται και δεν έχουν οι περισσότεροι τις οικονομικές δυνατότητες, επισημαίνει σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Κοζάνης, η λογοθεραπεύτρια από την Πτολεμαϊδα- και εργαζόμενη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας -Ελένη Λιάμη , η

οποία και ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο λαογραφικό μουσείο Πτολεμαϊδας.

«Δεν υπάρχει σε κανένα Νοσοκομείο της Περιφέρειας μας, μία τέτοια δομή, ούτε και με την απλή της μορφή, για να μπορεί να γίνεται η στοιχειώδης πρόληψη στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης η κ. Λιάμη, υποστηρίζοντας ότι «έστω και ως εργαστήριο, μπορεί μία τέτοια δομή να δημιουργηθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, καλύπτοντας βασικές ανάγκες που έχουν ήδη διαπιστωθεί όλα αυτά τα χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδας, για να τιμήσει στην Πτολεμαϊδα την Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας, αναφέρθηκαν από την κ.Λιάμη οι διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργούνται σε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών πλέον της ευρύτερης περιοχής που αντιμετωπίζουν τέτοιες διαταραχές και όπως τόνισε η ίδια «εάν δεν γίνει έγκαιρα η πρόληψη και η λογοθεραπευτική αντιμετώπιση τους, μπορεί να εκδηλωθούν αργότερα και μαθησιακές δυσκολίες στα άτομα αυτά».

Η κ. Λιάμη σημείωσε ότι απαιτείται ευρύτερη ενημέρωση στους γονείς και στην τοπική κοινωνία για τα θέματα αυτών των διαταραχών που έχουν να κάνουν με την πρόληψη και πρόσθεσε ότι «με την δημιουργία μίας τέτοιας δομής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, θα δοθεί σημαντική βοήθεια σε πάρα πολλές οικογένειες και κυρίως ανασφάλιστους, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να απευθύνονται στο δημόσιο σύστημα υγείας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα