Ξάνθη: Αλληλεγγύη on the road

13:36 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις έντεκα το πρωί. Ένας λαϊκός αγώνας δρόμου που διοργανώνεται από το περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Ξάνθη, αγώνας δρόμου αλληλεγγύης και στήριξης των απόρων οικογενειών που έχουν ανάγκη. Στον αγώνα αυτό, των πέντε χιλιομέτρων, μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι το επιθυμούν, μικροί

και μεγάλοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, εντός κι εκτός Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδα Ξανθόπουλο, αρχηγό των Σαμαρειτών του περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης για όλους, σχολικά είδη τα οποία θα δοθούν στις άπορες οικογένειες του Νομού.

«Είναι σημαντικό στις δύσκολες αυτές μέρες να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο » δηλώνει ο κος Ξανθόπουλος σημειώνοντας πως είναι πολύτιμο να δοθεί η στήριξη εκείνη, ώστε να μην νιώθει κανείς ότι είναι μόνος, όταν περνά δύσκολες ώρες. Ήδη, το ενδιαφέρον του κόσμου μαρτυρά ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μεγάλος. Αύριο από τις δέκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι ξεκινούν οι εγγραφές στην κεντρική πλατεία. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, όπως και το πρωί της Κυριακής. Ο αγώνας περιλαμβάνει τα πέντε χιλιάδες μέτρα που είναι για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και τους ενήλικες , τρέχοντας στον ιστό της πόλης με αφετηρία και κατάληξη την κεντρική πλατεία. Στις δώδεκα το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, τα οποία θα κάνουν το γύρο της πλατείας στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

«Μαζί με τις φόρμες και τα αθλητικά παπούτσια οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να φέρουν από το σπίτι τρόφιμα, σχολικά είδη και ό,τι άλλο νομίζουν θα φανεί χρήσιμο στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει ο κος Ξανθόπουλος βλέποντας κι εκείνος τις ανάγκες να πολλαπλασιάζονται και τις δυνατότητες του κόσμου να συρρικνώνονται. «Ωστόσο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι ακόμη εδώ».
Φώτο:Λεωνίδας Ξανθόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα