Πτολεμαΐδα: Ζητείται στελέχωση του Ογκολογικού του Μποδοσάκειου

09:23 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στελέχωση της Ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με δύο Ογκολόγους-Παθολόγους ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή Υπουργό, Παύλο Πολάκη ο αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Το 80% των περιστατικών πηγαίνει αναγκαστικά σε Κεντρικά Ογκολογικά κέντρα (ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ) επισημάνει ο κ. Γιαννακίδης με αποτέλεσμα όπως τονίζει, την ταλαιπωρία τους αλλά και την πολύ μεγάλη συμφόρηση των παραπάνω κέντρων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη η Παθολογική Κλινική,

λειτουργεί με 37 κλίνες και 3 Παθολόγους, ενώ από το 2008 λειτουργούσε τμήμα Ογκολογίας-Χημειοθεραπείας, αλλά οι δύο γιατροί διορίστηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Επιχειρηματολογώντας ο κ. Γιαννακίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα ποσοστά καρκίνου στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας είναι στο 30,5% με τα υψηλότερα να σημειώνονται στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών και παρουσιάζουν άνοδο ενώ επτά στους δέκα θανάτους οφείλονται σε καρκίνο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα