Ψαρά: Ημέρες υγείας με αποστολή 32 γιατρών

09:24 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμάκιο 32 γιατρών από 18 διαφορετικές ειδικότητες επισκέφθηκε τα Ψαρά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και εξέτασε τους κατοίκους που είχαν ανάγκη.

η συγκεκριμένη δράση έγινε στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Δήμο Ψαρών

Οι ιατρικές εξετάσεις έγιναν στις αίθουσες του αγροτικού ιατρείου, της Δημοτικής βιβλιοθήκης

καθώς και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ψαρών. παράλληλα έγιναν και επισκέψεις κατ’ οίκον σε ασθενείς με αναπηρία.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ενημερωτική ημερίδα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων για τους κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού.
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου ευχαριστεί τα μέλη του, που εθελοντικά συμμετείχαν και προσβλέπει ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

Σε σχετικό δελτίο τύπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τονίζει ότι η Περιφέρεια «με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποιεί δράσεις προαγωγής υγείας στα ακριτικά νησιά της Περιφέρειας».

Το κλιμάκιο των γιατρών συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Αγγελική Σαραντινού.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα