Προβάδισμα Μακρόν έναντι της Λεπέν «δείχνει» νέα δημοσκόπηση

15:43 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι δημοσκόπησεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των υποψηφίων στον πρώτο και δεύτερο γύρω, σύμφωνα με την Opinionway.

Ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23% (+1) των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 22% (αμετάβλητο), ο Φρανσουά Φιγιόν το 20% (+1) και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν το 19% (+1) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση

Opinionway.

Στον δεύτερο γύρο, ο Εμμανουέλ Μακρόν επικρατεί με 64% της Μαρίν Λεπέν (36%), ενώ ο Φρανσούα Φιγιόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου 58%-42%.

Στο μεταξύ, τα λεγόμενα «φαβορί» προχώρησαν σε μεγάλες συγκεντρώσεις, σε εκείνη μάλιστα της Μαρίν Λεπέν δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Η ομιλία της διακόπηκε όταν μια γυναίκα, μέλος της οργάνωσης FEMEN, ανέβηκε εκεί όπου μιλούσε η υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια. Στη συνέχεια, μια δεύτερη γυμνή γυναίκα προσπάθησε να πλησιάζει την εξέδρα. Η επέμβαση της ασφάλειας ήταν άμεσα, απομακρύντας και στις δύο περιπτώσεις τις διαμαρτυρόμενες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα