Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 25-08-2016

07:47 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδεία
Ροδόπη:594 στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας
Συνολικά 594 είναι οι επιτυχόντες από την Ροδόπη που εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Από το 1ο Λύκειο εισήχθησαν 109 με το νέο σύστημα, 2 με το παλιό, 9 απόφοιτοι του 2015 και 2 απόφοιτοι του 2014. Από το 2ο Λύκειο: 104 ειναι απόφοιτοι του 2016 με το νέο σύστημα, και 7 με το παλιό, 7 οι απόφοιτοι του 2015

και 5 οι απόφοιτοι του 2014. Από το 3ο Λύκειο :107 είναι οι φετινοί απόφοιτοι με το νέο σύστημα,9 με το παλιό σύστημα, 12 είναι οι απόφοιτοι του 2015 και 7 οι απόφοιτοι του 2014.

«Έχουμε τρία λύκεια πολύ σημαντικά, ισάξια» τόνισε η κα Μαίρη Κοσμίδου, προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνοντας ότι «Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις κι ακόμη περισσότερο να συμμετέχεις ώριμα» προτρέποντας όσους απέτυχαν να δοκιμάσουν εκ νέου κάνοντας πιο οργανωμένη και πιο σοβαρή προσπάθεια .

Περιφέρεια ΑΜΘ
Συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στους επιτυχόντες μαθητές της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης στο πλευρό των μαθητών

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απέστειλε την συγχαρητήρια επιστολή, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Αγαπητά μου παιδιά, μια δύσκολη προσπάθεια ετών για εσάς έφτασε στο τέλος της. Η επίπονη και πολυετής δουλειά της καθεμιάς και του καθενός από εσάς, ευοδώνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο.

Δεχθείτε σας παρακαλώ εσείς και το οικογενειακό σας περιβάλλον, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την σοβαρή δουλειά και το άξιο εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχει στην Περιφέρειά μας.»
Στην ίδια επιστολή αναφέρει: «Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε αυτούς που φέτος προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Πάντα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία ή μία εναλλακτική επιλογή.» Καταλήγοντας με τη φράση: «Ο τόπος μας έχει ανάγκη από εσάς που ως νέοι επιστήμονες κάποια στιγμή, από όποια θέση κι αν βρεθείτε, θα συμβάλλετε με τη σειρά σας στην ανάπτυξή του. Καλή σταδιοδρομία.»

Πρωτογενής Τομέας
Συνεργασία με κτηνιάτρους

Όλοι οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, τον κτηνίατρο εκτροφής που έχουν επιλέξει και θα συνεργαστούν μαζί του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οι δε κτηνίατροι εκτροφής θα πρέπει να δηλώσουν στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, τους κτηνοτρόφους στους οποίους θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα
Για την διαδικασία αυτή, Κτηνοτρόφος και κτηνίατρος θα πρέπει να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους, υπογεγραμμένη και από τους δύο, την «δήλωση έναρξης συνεργασίας» Οι κτηνίατροι εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχουν στην εκμετάλλευση θα πληρώνονται από τον κτηνοτρόφο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οικονομία
Κομοτηνή: Επιστροφή στις μονοήμερες εκδρομές

Έχουν ξεχάσει τα πολυήμερα ταξίδια οι Κομοτηναίοι. Οι περισσότεροι περιορίζονται στα τριήμερα και τα διήμερα επιλέγοντας κοντινές διαδρομές σύμφωνα με τον Νίκο Τερζίδη, υπεύθυνο τουριστικού γραφείου στην Κομοτηνή . Πτώση στην κίνηση σημειώθηκε ακόμη και στις «αποδράσεις» των λουομένων μέχρι το Φανάρι της Ροδόπης και τη Μαρώνεια. «Η δουλειά μειώθηκε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας προσθέτοντας ότι η χαριστική βολή δόθηκε και στα δρομολόγια προς την Τουρκία.

Ακόμη και η αγαπημένη συνήθεια πολλών Κομοτηναίων να κάνουν τις αγορές τους κάθε εβδομάδα στην Κεσσάνη και στην Αδριανούπολη έχουν κοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων. «Έχουμε ένα φτωχό καλοκαίρι» δηλώνει ο κος Τερζίδης κάνοντας λόγο για πτώση στην κίνηση που αγγίζει το 60%. «Όλοι, ακόμη και οι Σύλλογοι ενδιαφέρονται μόνο για τις ημερήσιες εκδρομές. Όχι για πολυήμερες, διήμερες ή τριήμερες, τις έχουν ξεχάσει».

Ευρωβουλή
Ομιλία Νίκου Χουντή

«Δεν ενδιαφέρεστε για τον εργαζόμενο. Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων» ανέφερε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής προς Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα τόνισε : «Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η νεολαία που έχουν βγει στους δρόμους, τα βελγικά συνδικάτα που απεργούν, το 25% των ανέργων στην Ελλάδα, το 40% των νέων ανέργων στην Ελλάδα, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις προτάσεις. Αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».»

Υγεία
Εθελοντική αιμοδοσία

Την προσεχή Κυριακή, 28 Αυγούστου Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στην Μαρώνεια από τις εννέα και μισή το πρωί έως το μεσημέρι, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιππαρχία στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ροδόπης. Και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί η Μονάδα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής συμμετέχοντας σε δράση της ομάδας wheeling2help συνεχίζοντας την προσπάθεια συλλογής μονάδων αίματος.

Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Πορταϊτίσσης Κορνοφωλιάς Ἔβρου, συνοδευόμενος από στελέχη της Κατασκηνώσεως, ιερουργεί σήμερα το πρωϊ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Από τις 26ης ἕως 28ης Αὐγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα βρεθεί στο Ἅγιο Ὄρος προσκεκλημένος της Ἱεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προκειμένου νά προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή της Κοιμήσεως καί Μεταστάσεως της Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα της 28ης και το πρωί της 29ης Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος θα μετάσχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμῃ του πολιούχου της πόλεως Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Πολιτισμός
Συναυλία για καλό σκοπό

Συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου, με σκοπό να ενισχυθούν οικονομικά συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Βυζαντινό Τείχος της Κομοτηνής.
Για την εκδήλωση ενώνουν τις δυνάμεις τους έξι Σύλλογοι και η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. καλώντας όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον σκοπό της εκδήλωσης.

Θρακικό θέατρο Σκιών

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Αύγουστου στις 21.00 το βράδυ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα Χαμάμ.

Στον φιλόξενο χώρο της ΦΕΞ θα παρουσιαστεί με ζωντανή μουσική [τζουράς – σαντούρι – κρουστά] το έργο: «Ο δον Κιχώτης στην Ελλάδα κι ο Καραγκιόζης Δουλτσινέα». Γενική Είσοδος 5€.

Αθλητικά
Προπονήσεις Πανθρακικού
Ιδιαίτερα κουραστικό ήταν το πρόγραμμα της Τετάρτης για τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού.
Το πρωί η προπόνηση ήταν επικεντρωμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης, υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας μας, Νίκου Μαντζουράνη, και περιλάμβανε αερόβιες ασκήσεις με και χωρίς μπάλα κι ασκήσεις αντοχής. Το απόγευμα το πρόγραμμα κράτησε περίπου δύο ώρες και περιείχε παιχνίδια τακτικής και τελειώματα φάσεων. Για σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη προπόνηση μόνο το απόγευμα (18:00) στο αθλητικό κέντρο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, δον κιχώτης, αει, τει, αμθ, αδριανούπολη, καλοκαιρι, κος, ελλαδα, δραση, θεατρο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 26 σεπτεμβριου, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, η ζωη, αποτελεσματα, δουλεια, μουσικη, παιχνιδια, προγραμμα, αδριανούπολη, αει, αμθ, τει, βραδυ, βρισκεται, διευθυνση, δημοσιο, δον κιχώτης, δρομολογια, δοθηκε, ευκαιρια, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, εβδομαδα, εξι, ετων, ζωη, χαμαμ, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεατρο σκιων, ιωαννου, ιστορικο, κειμενο, κινηση, κος, κτηνιατρικη, λυκειο, λογο, νεολαια, νικο, παντα, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, περιβαλλον, πρωι, κτηνιατροι, σαββατο, σειρα, συγχαρητηρια, συλλογοι, ταξιδια, τουρκια, τρια, φαναρι, ωρες, αγορες, αυλη, εφαρμογη, εκδρομες, εννεα, κυριακη, ομαδες, πληροφοριες
Αναζητήσεις
594 επιτυχοντεσ στη ροδοπη
Τυχαία Θέματα