Πρόταση Νόμου της ΧΑ «για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων» - Αντιδράσεις

16:12 4/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Πρόταση νόμου με την οποία θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα για τα «εγκλήματα των λαθρομεταναστών», όπως αναφέρει, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, η οπόια επιμένει στον ισχυρισμό ότι «ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων». Στην πρόταση νόμου αναφέρονται οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών και μέτρα «για να παταχθούν οι υβριστές της ελληνικής ιστορίας».Αντιδράσεις
ΠΑΣΟΚ

Το
Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή κατάθεση του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η θρασεία κίνηση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση "αντιρατσιστικού" νόμου, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ομόθυμη απόκρουση των κινήσεων του ναζιστικού μορφώματος. Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Παράλληλα, πρέπει να εφαρμοσθεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να ενισχυθεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

ΔΗΜΑΡ για την πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής

Η νέα προκλητική πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδήριτη ανάγκη το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων της χώρας και των προοδευτικών πολιτών να ορθώσουν αρραγές μέτωπο απέναντι στο νεοναζισμό και το ρατσισμό. Η πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει στη βουλή η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ ακριβώς αυτό το στόχο υπηρετεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα