«Προσβάσιμος» κινηματογράφος για ΑμεΑ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

12:27 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν μίνι μαραθώνιο, 912 λεπτών, «προσβάσιμου» κινηματογράφου έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία.

Στόχος είναι να ενεργοποιηθεί το κοινό, όχι μόνο οι άνθρωποι με αναπηρία, αλλά όλοι οι πολίτες, και κυρίως να απολαύσουν όλοι καλές ταινίες.

Οι ελληνικές ταινίες που συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών έχουν επιλεγεί με προτροπή

από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και φέρουν την πιστοποίησή της.

Μεταξύ άλλων προβάλλονται οι ταινίες:

«Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη που την προλογίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,«Μια ζωή την έχουμε» του Γιώργου Τζαβέλα, που επίσης προλογίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης,«Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου, που τις προλογίζει ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, καιπολλές ακόμη ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών.

Οι προβολές πραγματοποιούνται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε έναν χώρο 100% φιλικό και προσβάσιμο για Άτομα με Αναπηρία.

Η παρουσίαση των ταινιών υποστηρίζεται από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και χειλανάγνωση, ενώ υπάρχουν φωνητική περιγραφή για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και υπότιτλοι για κωφούς και βαρήκοους.

Το πρόγραμμα διατίθεται σε μορφή Braille, μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε κώδικα QR.

Σημαντικά!

Προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).Οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/τριες τους.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα