Πρόστιμο 250.000€ ανά πρόσφυγα για όσες χώρες δεν τους δέχονται (audio)

14:03 21/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία σημαντική εξέλιξη σχετικά με την ευρωπαϊκή τακτική για το προσφυγικό ζήτημα, γνωστοποίησε μέσω του Α’ Προγράμματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Τόνισε ότι αύριο η Κομισιόν θα ανακοινώσει μέσω του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, πως στις χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 250.000 ευρώ για κάθε άτομο που δεν δέχονται.

Ο κ.Παπαδημούλης επισήμανε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς ασυλίας ορισμένων κρατών

που αρνούνται τις υποχρεώσεις τους, και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια και αλληλεγγύη η χώρα μας, η οποία έχει σώσει την τιμή της Ευρώπης στο θέμα του προσφυγικού.

Η ΕΕ κανει συμβιβασμούς στο θεμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων άφού κυριαρχούν οι συντηρητικές δυνάμεις .

Στην Τουρκία τα πράγματα δεν πάνε καλά υπάρχει αυταρχική εκτροπή του καθεστώτος Ερντογάν. Η ΕΕ δεν πρέπει να κάνει έκπτωση στο θέμα της βίζας , πρέπει να υλοποιηθούν οι 72 προϋποθέσεις που ειχαν συμφωνηθεί για να πάρουν οι τουρκοι βίζα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ΕΡΤ

Αντίθεση από ΝΔ

Μιλώντας επίσης στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο συντονιστής προσφυγικού προγράμματος της ΝΔ Πάτροκλος Γεωργιάδης, δήλωσε αντίθετος με την επιβολή του προστίμου, λέγοντας πως πρώτα πρέπει να συζητηθεί και πρόσθεσε ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθούν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, 111 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να ανέρχεται σε 58.380 άτομα.

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης στην ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα