Προσιτά έργα τέχνης στην CHEAPART, στην 81η ΔΕΘ

12:08 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 10 – 18 Σεπτεμβρίου, δεκάδες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε προσιτές τιμές στο πλαίσιο της CHEAPART, το εικαστικό γεγονός της ΔΕΘ, που φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Η CHEAPART είναι προσκεκλημένη της διοργάνωσης ΔΕΘ για τρίτη χρονιά και φιλοξενείται στο CHEAPART Pavilion στη Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας 21 χρόνια δημιουργικής πορείας φέτος, ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός «CHEAPART» παρουσιάζει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πάνω από 70 Έλληνες καλλιτέχνες, νέους αλλά και παλαιότερους με έργα πρωτοποριακά, σύγχρονα, διαφορετικά, τα οποία το κοινό μπορεί να αγοράσει στην τιμή των 70 ευρώ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες της CHEAPART θα παρουσιάσουν, στην 81η ΔΕΘ, μια ενότητα δουλειάς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη δυναμική που αναπτύσσει ο κάθε εικαστικός στα έργα του.

Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Βιέννη – Λεμεσός – Άμστερνταμ, το δίκτυο της CHEAPART μεγαλώνει και αναπτύσσει ένα διεθνές περιβάλλον συνεργασιών και σχέσεων με καλλιτέχνες και κοινό.

Η πρακτική και η στρατηγική της CHEAPART από το 1995, θέλει τους καλλιτέχνες ως κύριους φορείς και ενεργά μέλη που συμμετέχουν στη διαδικασία του στησίματος, της επικοινωνίας και διεξαγωγής της έκθεσης, με σκοπό την άμεση επαφή τους με το φιλότεχνο κοινό.

Την CHEAPART επισκέφτηκαν πέρσι 45.000 άτομα, κατατάσσοντας την τρίτη σε επισκεψιμότητα περίπτερο μέσα στη Διεθνή έκθεση, με ανοδική προβλέψη για τη φετινή διοργάνωση.

«Η παρουσία της CHEAPART στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό» δηλώνει ο Λευθέρης Πλακίδας, ένας εκ των τεσσάρων επιμελητών της CHEAPART.

«H έκθεση ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος» τονίζει ο επιμελητής που ζει (και) από τα… «παρασκήνια» την πορεία της CHEAPART από τις πρώτες διοργανώσεις.

«Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως μία ομάδα Σουηδών καλλιτεχνών έχει προσκληθεί στη φετινή διοργάνωση CHEAPART. Τη Σουηδική συμμετοχή αναλαμβάνουν οι Solveig Lindgren Inderbitzin και Cecilia Sering, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Σουηδίας στην Αθήνα» καταλήγει.

Συμμετέχουν οι έλληνες καλλιτέχνες:

Σοφία Aνδρεάδη, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Λιάνα Αναστασιάδου, Ειρήνη Ανδρίτση, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Έφη Δούλια, Μιχάλης Ηλιού, Κατερίνα Καλαντζίδου, Ματίνα Καμπούρη, Νικόλας Καραθανάσης, Θοδωρής Καρανίκας, Εύα Καραντινού, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Χρήστος Κολιός, Πάνος Κουφός, Φαίδρα Κρέσπη, Πετρούλα Κρίγκου, Αφροδίτη Κροντήρη [Ende Neu], Ευδοκία Κύρκου, Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Αριστείδης Λάππας, Τάσος Λιακόπουλος, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Ηλίας Μαυρόβας, Έλσα Μπoμπόλη, Μαρία Μπακανιάρη, Νατάσα Μπαλουκτσή, Ιωάννης Νομικός, Μαρία Οικονόμου, Νίκη Πάνου, Δέσποινα Πανταζή, Βασίλης Παντελίδης, Κυριακή Παπαδημητρίου / Κώστας Παπασταματίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Ανδρέας Παπαστεργίου, Λευθέρης Πλακίδας, Χαράλαμπος Πολιτάκης, Μολυβία Πορπόδα, Σοφία Πρέκα, Δήμητρα Ριζά, Μάριος Σιμόπουλος, Τζίνα Νάτση Τζήκα, Αφροδίτη Τρουπιώτη, Μάρθα Τσιάρα, Ελένη Τωμαδάκη, Μάκης Φιόρος, Άνθια Μέγα Χαβρέ, Χρήστος Χασαπόπουλος, Παντελής Ψαρράς, Zolfaqar Shaarani

Καλλιτέχνες από το εξωτερικό: Anna Wessman, Annelie Nilsson, Cecilia Sering, Joanna Thede, Solveig Lindgren Inderbitzin, Terese Bolander.

Περισσότερες πληροφορίες:

Επιμελητές CHEAPART: Λευθέρης Πλακίδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη

Διάρκεια: 10 – 18 Σεπτεμβρίου, 2016

Ώρες λειτουργίας:

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00

Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Περισσότερες πληροφορίες στα www.cheapart.gr

facebook.com/cheapartofficial

twitter.com/cheapartathens

Keywords
Τυχαία Θέματα