Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε από τον τακτικό ανακριτή ο 29χρονος

15:38 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προθεσμία για την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ζήτησε και πήρε από τον τακτικό ανακριτή ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ανέμεναν τη μεταγωγή του κατηγορούμενου περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι, οι οποίοι κατά

την είσοδο και έξοδό του φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, όπως «Ντίνο γερά ως τη λευτεριά» κ.λπ.

Ο 29χρονος θα οδηγηθεί το απόγευμα στο Εφετείο για να απολογηθεί στον εφέτη – ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν στην αποστολή εκρηκτικού δέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο τον Μάιο του 2017, καθώς και για τα 8 τρομοδέματα που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου.

Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωσηΤρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνουΤρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεωνΠλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεωνΔιακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ΄επάγγελμα καθώς καιΓια διακίνηση ναρκωτικών.

Όλα αυτά τελέστηκαν με τρόπο, σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα – με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Keywords
Τυχαία Θέματα