Προς άμεση υλοποίηση ο νόμος για τη διόρθωση φύλου (video)

14:32 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προς άμεση υλοποίηση για τη διόρθωση φύλου. Το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά πως τους επόμενους μήνες τα διεμφυλικά άτομα που το επιθυμούν, θα είναι σε θέση να αιτηθούν την αλλαγή στα οικεία Ειρηνοδικεία. Νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης και του σκοταδισμού χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη χθεσινή ψήφιση στη Bουλή του νομοσχεδίου για τη διόρθωση του φύλου τονίζοντας ότι μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια σκοπιμοτήτων.

Θετικά αποτιμά η Ν.Δ. την παρουσία που είχε η αξιωματική αντιπολίτευση στη χθεσινή συζητηση στη Βουλή ενώ κάνουν λόγο για τραυματισμένη εικόνα της κυβερνησης.

Το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά πως τους επόμενους μήνες τα διεμφυλικά άτομα που το επιθυμούν, θα είναι σε θέση να αιτηθούν την αλλαγή στα οικεία Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εμπλεκόμενα υπουργεία Υγείας, για τη δημιουργία της διεπιστημονικής επιτροπής, η οποία θα γνωμοδοτεί στις περιπτώσεις ανηλίκων αιτούντων, 15 χρόνων και πάνω, και του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο εμπίπτουν τα ληξιαρχεία, όπου θα καταχωρούνται οι δικαστικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα