«Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας» για όλη την οικογένεια

11:41 2/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας» έχουν την ευκαιρία να περάσουν μικροί και μεγάλοι τις Κυριακές 3 και 10 Δεκεμβρίου 2017, από τις 10 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, με νέες εκπαιδευτικές και εορταστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και ομιλίες για όλη την οικογένεια.

Με ξεναγό τον διευθυντή του Μουσείου Ορυκτολογίας & Πετρολογίας, καθηγητή Ανδρέα Μαγκανά, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων και θα μαγευτούν από την ομορφιά των πολύτιμων λίθων και τον φθορισμό των ορυκτών, την ιδιαιτερότητα

των μετεωριτών και τα μυστικά των ηφαιστείων.

Με νέα διαδραστικά παιχνίδια, οι μικροί φίλοι-επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε ένα πανηγύρι ανακαλύψεων και περιπέτειας. Θα φτιάξουν το δικό τους στέμμα ορυκτών, θα δοκιμαστούν σε γνώσεις αλλά και ταχύτητα, θα ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά των ηφαιστείων και θα νιώσουν τον… πυρετό του χρυσού όπως οι πρώτοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας στην άμμο να βρουν τους κρυστάλλους που θα πάρουν μαζί τους.

Ολη η οικογένεια έχει τη δυνατότητα να «ταξιδέψει» στον μικρόκοσμο των ορυκτών και πετρωμάτων στη νέα Γεωλογική Γωνιά του Μουσείου, αλλά και να αλληλεπιδράσει με τις «ζωντανές» προθήκες, σ’ ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Μουσείο Ορυκτολογίας & Πετρολογίας
Ισόγειο Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος,
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Είσοδος από κεντρική πύλη, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις, καθημερινά 10:00-14:00, στα τηλέφωνα: 210-7274112 και 7274180
e-mail: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα