Πρόγραμμα ανακούφισης για 933 οικογένειες στη Θεσσαλία

13:18 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόγραμμα ανακούφισης χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αυτό που υλοποιείται σε συνεργασία με 19 δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφορά την διανομή τροφίμων σε 933 οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων με τους δήμους που θα αναλάβουν τη διανομή των τροφίμων στις οικογένειες που είναι δικαιούχοι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής:
«Ξεκινάμε την διανομή των τροφίμων σε αστέγους και απόρους , οι οποίοι ζουν σε συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν τη δυνατότητα της καθημερινής σίτισης και διατροφής, σε οικογένειες που

ναι μεν έχουν στέγη αλλά έχουν ελλείψεις ρεύματος, νερού και άλλων δημόσιων αγαθών. Ολοκληρώσαμε και είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αυτές, ευχαριστώ τις υπηρεσίες της περιφέρειας που συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες των δήμων καθώς και τους δημάρχους οι οποίοι σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν καθοριστικό ρόλο, έγινε καταγραφή όλων των αστέγων και όλων των ανθρώπων σε κάθε δήμο. Έχουν ανταποκριθεί 19 δήμοι, η διαδικασία είναι ξεκάθαρη, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 250.000 με το ΦΠΑ, και οι ωφελούμενοι είναι 933 οικογένειες. Η παράδοση θα γίνει στους δικαιούχους μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων, σε δύο ή τρεις φάσεις, είναι συγκεκριμένα τα προϊόντα που θα πάρει κάθε οικογένεια. Τα προϊόντα ήταν συγκεκριμένα από το πρόγραμμα, όπως τα μακαρόνια, τυρί φέτα, κασέρι, ελιές και ελαιόλαδο, κοτόπουλο, γάλα εβαπορέ, ρύζι και χαλβάς, είναι αρκετές και συγκεκριμένες οι ποσότητες που παίρνει ο κάθε δικαιούχος και δεν δημιουργείται κανένα πρόγραμμα. Υπάρχει σύμβαση με κάθε δήμο, οι προμηθευτές είναι τρεις και θα έρθουν σε επαφή με τα κοινωνικά παντοπωλεία του κάθε δήμου χωριστά και με τους υπεύθυνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα