«Μουσικές του Κόσμου» – Η θερινή συναυλία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης

12:42 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μουσικές του Κόσμου» είναι ο γενικός τίτλος της θερινής συναυλίας που διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 19:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η εκδήλωση είναι μια μουσική περιπλάνηση, ένα ταξίδι που έχει στόχο το σεβασμό και την εκτίμηση της πολιτισμικής διαφορετικότητας, στοιχεία εξαιρετικά επιτακτικά στην κοινωνία του σήμερα, που η τέχνη

της μουσικής στην πανανθρώπινή της διάσταση έχει τη δύναμη να εκφράσει γκρεμίζοντας σύνορα.

Το μουσικό ταξίδι περιλαμβάνει συνθέσεις παραδοσιακές, που στο πέρασμα του χρόνου κρατήθηκαν αναλλοίωτες, αλλά και συνθέσεις από δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση μακρινών τόπων. Ερμηνεύονται μουσικά έργα και τραγούδια από Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Μεξικό, Αργεντινή, Βραζιλία, Κούβα, ΗΠΑ, Κύπρο και Ελλάδα.

Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974. Από το σχολικό έτος 2002-03 λειτουργεί έχοντας τον συνθέτη-καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών, Ανδρέα Αργυρού, ως καλλιτεχνικό διευθυντή κι ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικοπαιδαγωγών, σολίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα