Ποσό ρεκόρ 246 εκ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες (video)

08:11 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέρα από τις προσδοκίες της κυβέρνησης είναι το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη διαδικασία της δημοπρασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Συνολικά 246 εκ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό, που ανέδειξε τα τέσσερα σχήματα τα οποία είναι και τα μόνα που θα έχουν το νόμιμο δικαίωμα να εκπέμπουν έπειτα από την προθεσμία των 90 ημερών που έχει δοθεί προτού η Digea προχωρήσει σε διακοπή της εκπομπής του ψηφιακού σήματος των μη αδειοδοτημένων καναλιών.

Οι τέσσερις

άδειες δόθηκαν κατά χρονική σειρά ως εξής:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 30/8 20:50ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 31/8 15:25ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 1/9, 11:20.ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2/9, 02:35.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 16 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των 13 ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν την πρώτη ημέρα της διαδικασίας κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, αλλά και μεταξύ των συνυποψηφίων, τα οποία θα εκδικαστούν στο ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου και περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένονται αποφάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία για τις άδειες θεματικών και περιφερειακών καναλιών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη ημέρα στο υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό τοπίο, με τυχόν συμπράξεις σχημάτων, αλλά και τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα κανάλια, Alpha, Star, Mega, Epsilon, και άλλα που δεν διαθέτουν πλέον άδεια εκπομπής σήματος.

Το χρονικό της αδειοδότησης καναλιών στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα