Πόσο ασφαλείς είναι οι συναλλαγές στο διαδίκτυο;

12:00 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβληματισμό προκάλεσε στους λαρισαίους η είδηση για την υποκλοπή των στοιχείων τραπεζικών καρτών ανυποψίαστων καταναλώτων από νεαρό λαρισαίο που τα χρησιμοποιήσε και έκανε αγορές στο διαδίκτυο χωρίς να το γνωρίζουν οι πραγματικοί κάτοχοι των καρτών.

Ο 20χρονος βρήκε τους κωδικούς, τα pin κλπ σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ, σε μία εκ των οποίων μάλιστα βρέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές τα στοιχεία 127.000 καρτών από διάφορες τράπεζες και από πολλές χώρες τους κόσμου!

Ο νεαρός λαρισαίος συνελήφθη

και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου από το Μονομελές Πλημελειοδικείο Λάρισας. Παραδέχτηκε την πράξη του, επέστρεψε τα χρήματα στους παθόντες (σχεδόν 3000 ευρώ) και απαλλάχτηκε από την κατηγορία της εξαπάτησης στο διαδίκτυο κατ ΄εξακολούθηση.

Το ζήτημα ωστόσο παραμένει για το κατα πόσο οι συναλλαγές μας στο διαδίκτυο είναι ασφαλείς.

Οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιούμε υπολογιστές σε internet cafe ή άλλους «δημόσιους» υπολογιστές για τις συναλλαγές μας, να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία της τράπεζας που μας ειδοποιεί με μήνυμα στο κινητό μας κάθε φορά που χρησιμοποιείται η κάρτα και να ψωνίζουμε απο σελίδες και εταιρίες γνωστές και καταξιωμένες στο χώρο του διαδικτύου. Πάντα, όταν πλοηγούμαστε σε μια ιστοσελίδα θα πρέπει να ελέγχουμε αν η σύνδεσή μας είναι ασφαλής ψάχνοντας επάνω και δεξιά στη διεύθυνση το σήμα του λουκέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα