Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

09:55 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι στις 12 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκλεγμένοι και αγωνιστές μαθητές Λάρισας, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην Περιοχή μας χτυπάει τον τελευταίο καιρό, η καρδία των αγροτικών κινητοποιήσεων, στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, των γονιών μας, που αγωνίζονται ενάντια στο ξεκλήρισμα τους.
Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, υποδεχόμαστε θερμά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

μας.
Σε κάθε σχολείο και τάξη συζητάμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:
> Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ…
> Το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ. Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η απάντηση του Υπουργείου είναι προκλητική! Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και τη ζωή μας σαν κόστος!!
> Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.

> Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι κόστος να εξασφαλίσει χρήματα για να κάνουμε μάθημα σε ζεστές αίθουσες! Μάλιστα, την ώρα που τα ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, τα σπίτια μας δεν έχουν θέρμανση, οι αγρότες αδυνατούν να πληρώνουν 24% ΦΠΑ για το πετρέλαιο, η κυβέρνηση δίνει τζάμπα ρεύμα και πετρέλαιο στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για να εξοπλίζεται το ΝΑΤΟ και να κάνει πολέμους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι και μικρά παιδιά να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.
> Αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές. Ενώ παράλληλα στηρίζουν την «καινοτόμο» ανάπτυξη στα απαξιωμένα ΕΠΑΛ, εκεί που ξέρουν ότι θα κερδίσουν. Γιατί τάχα έπιασα ο καημός τους Εφοπλιστές και έκαναν δωρεά στο 7ο ΕΠΑΛ;
> Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
> Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα.
> Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας, να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο χιόνι, τη βροχή, το κρύο.
Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που συνεχίζουν τα ίδια με τους προηγούμενους».

Keywords
Τυχαία Θέματα