Τουριστική αύξηση και από το Ισραήλ

09:34 13/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιβεβαιώνεται η μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση της Κρήτης για την φετινή τουριστική περίοδο, όπως καταγράφηκε και στην διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο. Στην έκθεση συμμετείχαν εκπρόσωποι

από 40 χώρες, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 20.000, ενώ λόγω της σημαντικής αύξησης των συμμετοχών το 2017, η έκθεση μεταφέρθηκε για πρώτη φορά σε μεγαλύτερο χώρο εντός του συνεδριακού κέντρου του Τελ Αβίβ, καλύπτοντας περισσότερα από 6.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.
Η Κρήτη «επενδύει» τουριστικά στο Ισραήλ και στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και προσέγγισης της Ισραηλινής τουριστικής αγοράς, η Περιφέρεια είχε συμμετάσχει το Νοέμβριο του 2016 στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, ως ποιοτικός και ασφαλής προορισμός, ο πολιτισμός της, το περιβάλλον της, η μοναδική Κρητική Διατροφή, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό Ισραηλινών που εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους να έρθουν στη Κρήτη για διακοπές.
Οι Ισραηλινοί αξίζει να επισημανθεί ταξιδεύουν στο εξωτερικό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία, πραγματοποιούν περίπου 4.000.000 υψηλού προϋπολογισμού ταξίδια το χρόνο, με μέσο όρο 7 διανυκτερεύσεις ανά προορισμό. Η αγορά του Ισραήλ συγκαταλέγεται στις πρώτες 10 τουριστικές αγορές σε επίπεδο αφίξεων στην Κρήτη. Από το 2011 έως το 2016 καταγράφεται αύξηση τουριστών κατά 66%, ενώ το 2016 αφίχθηκαν στο νησί για διακοπές περισσότεροι από 144.000 Ισραηλινοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα