Πολιτιστικές δράσεις από μαθητές – Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για πρόσκληση της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις

12:17 14/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκθεση εικαστικών των μαθητών της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στις 7μμ στο Δημοτικό Ωδείο, στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φυλής, το Λύκειο Ζεφυρίου και το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. Παράλληλα, η ΕΛΜΕ ανακοίνωσε

νέα γενική συνέλευση για την Πέμπτη 19/5, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 21/5 θα γίνει η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για να εκτιμήσει τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού και να χαράξει την τακτική των εκπαιδευτικών στο άμεσο μέλλον.

Επίσης η ΕΛΜΕ αναφερόμενη σε εκδηλώσεις του Δήμου Φυλής και στην περιοχή του Ζεφυρίου, που όμως ήδη έχουν αναβληθεί, καταδικάζει το γεγονός ότι στάλθηκε πρόσκληση στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μακάρι τέτοιο ενδιαφέρον να είχε δείξει και για την καρκινοχωματερή, που κοντά 2 μήνες βρωμίζει όλο το Δήμο και εξαπλώνεται με νέο «κύτταρο» και εγκαταστάσεις περίπου ως το 2040!…
Η πρόσκληση αυτή είναι ενέργεια εχθρική για τους κατοίκους της περιοχής. Μοιάζει να νομιμοποιεί την παρουσία της φασιστικής οργάνωσης και του εκπροσώπου της που είναι ένας από τους υπόδικους για την εγκληματική της δράση. Καμιά θέση δεν έχουν στην περιοχή μας οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των χιτλερικών στην Κατοχή, οι υμνητές του Χίτλερ, της χούντας και του Μεταξά.

Επιπλέον, είναι οι ίδιοι υπηρέτες μεγαλοεπιχειρηματιών και εφοπλιστών και ξυλοκοπούν ανυπεράσπιστους εργαζόμενους και άλλους πολίτες. Και να μην ξεχνάμε ότι ο αρχηγός της Χ. Α. αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός!…

Αξιοποιεί η Χ. Α. τις έντονες κοινωνικές αντιθέσεις της τεράστιας οικονομικής κρίσης για να διαδώσει τις απάνθρωπες και μισαλλόδοξες αντιλήψεις της. Οι αντιλήψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση και προσβάλλουν τις θυσίες και τους αγώνες μας ενάντια στο ναζισμό και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας. Καλούμε τους φορείς του Δήμου μας, να αποδοκιμάσουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής».

The post Πολιτιστικές δράσεις από μαθητές – Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για πρόσκληση της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα