Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

08:21 8/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα προκαλούν σε ολόκληρη τη χώρα οι πολικές θερμοκρασίες και οι έντονες χιονοπτώσεις.

Η πυροσβεστική έχει επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια, προκειμένου να απεγκλωβίσει και να μεταφέρει σε ασφαλή σημεία πολίτες.

Ανοιχτή είναι η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών μετά την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, που είχαν παγιδευτεί από δίπλωμα νταλίκας, καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ωστόσο, η Τροχαία επισημαίνει ότι προληπτικά μπορεί να διακοπεί ξανά η κυκλοφορία λόγω της χιονόπτωσης και συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν

τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, τόσο λόγω του χιονιού όσο και του παγετού, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ορεινά τμήματα πολλών νομών.

Στην Αττική, ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τη λεωφόρο Φυλής.

Κατέληξε τελικά από υποθερμία ο 77χρονος που χάθηκε στην ορεινή Ναυπακτία, ενώ μία 78χρονη έχασε τη ζωή της στην Κομοτηνή μετά την εισπνοή αναθυμιάσεων από αναμμένο μαγκάλι.

Σε πολλούς δήμους λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων, ενώ ανοιχτοί παραμένουν και τη νύχτα οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

Την ίδια ώρα, το κύμα ψύχους σαρώνει πολλές χώρες της Ευρώπης, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, κυρίως στη Πολωνία και την Ιταλία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα