Πλήρης ανανέωση για τη συλλόγη Γ.Ι Κατσίγρα στην Πινακοθήκη

14:21 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα έργα που δεν έχει δει το λαρισαϊκό κοινό θα συμπεριληφθούν στη μόνιμη συλλογή Κατσίγρα που εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Και όχι μόνο. Η ανανέωση και επανέκθεση των έργων, που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη του 2017, περιλαμβάνει πλήθος άλλων παρεμβάσεων.

Όπως είναι ο ορισμός νέων θεματικών ενοτήτων, χωροταξικού σχεδιασμού, δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης, διαδραστικά προγράμματα για το κοινό και πρωτότυπες ξεναγήσεις. Επιπλέον, θα τυπωθεί ενημερωτικό υλικό δίγλωσσο για τους επισκέπτες.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Συραγώ Τσιάρα, η λαρισαία ιστορικός

τέχνης και Δ/ντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και Δήμαρχος Λαρισαίων Απ.Καλογιάννης τόνισε ότι «η Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Κατσίγρα εγκαινιάζοντας μια συγκροτημένη πολιτιστική πολιτική με δυναμική εξωστρέφεια αποτελεί πλέον έναν πολιτιστικό οργανισμό πανελλαδικής εμβέλειας και κύρους».
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας που φιλοξενεί το θησαυρό της συλλογής του Γ.Ι. ΚατσίγραΟ κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι η Δ.Π.Λ έχει εγγραφεί στο ICOM, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί φάκελος στο Υπ.Πολιτισμού για την πιστοποίησή της ως αναγνωρισμένου μουσείου.
Προτεραιότητα αποτελεί και η βελτίωση των υποδομών της Πινακοθήκης και έτσι ήδη τοποθετήθηκε κλιματισμός σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους, ώστε να προστατεύονται τα εκθέματα απο τις μεταβολές της θερμοκρασίας και ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καμερών, αντικλεπτικών και ειδικού συστήματος ασφαλείας για τα έπιπλα Ε.Σλήμαν.
Σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει στο χώρο και καφέ-μπαρ.

Η αντιπρόεδρος Άννυ Ψάρα αναφέρθηκε στον κύκλο των συνεργασιών με άλλα μουσεία της πόλης και της χώρας που άνοιξε ήδη απο πέρυσι και θα συνεχιστεί ακόμη και με διεθνείς συνεργασίες όπως ο δανεισμός έργων από την πινακοθήκη Λάρισας σε έκθεση στη Δρέσδη της Γερμανίας στην οποία συμμετέχουν ακόμη 30 χώρες!

Ο πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής Βαγγέλης Βλαχοδήμος έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει συνεργασία και με το 2ο ΣΔΕ που λειτουργεί στις φυλακές Λάρισας. Έργα απο την Πινακοθήκη θα εκτεθούν στο σχολείο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα δουν οι κρατούμενοι-μαθητές, αλλά και έργα των κρατουμένων θα εκτεθούν στην Πινακοθήκη και στο ευρύ κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα