Πικετοφορία ενάντια στους πολέμους από το Εργατικό Κέντρο την 1η Σεπτέμβρη

12:20 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση-πικετοφορία, οργανώνει την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ, από την Πλατεία Εργατικού Κέντρου (Τάκη Γαργαλιάνου), το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό.
Η συγκέντρωση γίνεται την 1η Σεπτέμβρη γιατί αυτή την ημέρα το 1939, η Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησε επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος στοίχισε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού

Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν στα γεμάτα μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και αυτοτελώς, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους.
Η Ελλάδα δίνει το 2% του ετήσιου ΑΕΠ (4 δις. ευρώ) σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς (το ψηλότερο των χωρών της Ευρώπης), όσο είναι το πακέτο των αιματηρών θυσιών του λαού που επέβαλαν Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ.

Ο πόλεμος στη Συρία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια, είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Στη Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και σε πολλά μέρη του κόσμου μυρίζει μπαρούτι. Δείχνει, πως ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, σε μαζική συμμετοχή με τα λεωφορεία που θα δρομολογήσουν, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, με ώρα αναχώρησης 4 μ.μ, από τον χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης, δίπλα στον Πηνειό.

Keywords
Τυχαία Θέματα