Πετροπόλεμος στη Νέα Φιλαδέλφεια σε εκδήλωση για τους ελεύθερους χώρους

14:53 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μία ταραχώδη νύχτα πέρασε η Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς την Πέμπτη 27/4 είχε διοργανωθεί εκδήλωση – συζήτηση για τους ελεύθερους χώρους, με αφορμή το θέμα των όρων δόμησης του γηπέδου.

Την εκδήλωση με τίτλο «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα», διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή.

Στην

περιοχή το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και των όρων δόμησης, έχει προκαλέσει την τελευταία περίοδο, μία εστία συνεχών εντάσεων.

πετροβολώντας τα τζάμια στο χώρο της εκδήλωσης

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: ‘Ήταν η πρώτη εκδήλωση με ανάλογο θέμα που κατάφερε να γίνει και να τελειώσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η προσπάθεια επιβολής του νόμου της μαφίας των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, παρά την οργανωμένη προσπάθεια διάλυσής της από την αρχή, καθώς αμέσως μετά την έναρξή της, περίπου 50-60 «οπαδοί» (;) εμφανίστηκαν στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου με βρισιές, σπρωξιές και τραμπουκισμούς, όπως έχουν κάνει σε κάθε άλλη ανάλογη εκδήλωση στο παρελθόν.

Οι στόχοι τους ήταν σαφείς. Με φράσεις όπως «τελείωσαν οι πορείες στη Νέα Φιλαδέλφεια», «φέρτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξεκινήσει ο νέος εμφύλιος» και πολλά παρόμοια. Πρακτικές δηλαδή που μόνο από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους μπράβους των αφεντικών έχουμε αντιμετωπίσει. Τα υπόλοιπα, περί «αγάπης στην ομάδα» και άλλα τέτοια, όπως φάνηκε και χτες περίτρανα, είναι μόνο το προκάλυμμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών των ΠΑΕ από τους οπαδικούς στρατούς».

Ιστοσελίδα προσκείμενη στην πλευρά Μελισσανίδη κάνει λόγο για απόπειρα οπαδών της ΑΕΚ να ζητήσουν το λόγο στην εκδήλωση, κατηγορώντας τους διοργανωτές ότι δεν το έπραξαν, ενώ αυτοί από την πλευρά τους, όπως προαναφέρθηκε, μιλούν για απόπειρα εισβολής δεκάδων με στόχο να διαλύσουν την εκδήλωση, εκτοξεύοντας απειλές και υβρεολόγια.

τραυματισμένη από πετροβόλημα

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται επίσης ότι: «Ή εκδήλωση περιφρουρήθηκε και τελείωσε, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των τραμπούκων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι περίπου 350 παριστάμενοι βγήκαν συντεταγμένα από το Πνευματικό Κέντρο και πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα όπως «Η Νέα Φιλαδέλφεια ξέρει από προσφυγιά, έξω οι τραμπούκοι από τη γειτονιά», «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» κ.ά. Στην διάρκεια της πορείας έγινε δολοφονική επίθεση από τους ίδιους «οπαδούς» που έφτυναν, εκτόξευαν ύβρεις και απειλές, έστηναν ενέδρες και τελικά εκτόξευσαν πέτρες με δολοφονική διάθεση μέσα στον κόσμο που διαδήλωνε, με αποτέλεσμα 4 τραυματισμούς (δύο από ξυλοδαρμό –ένας από τους οποίους ήταν εργαζόμενος στο infowar με κάταγμα ζυγωματικού που θα χρειαστεί επέμβαση, κι ο δεύτερος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και δυο τραυματισμούς από πέτρες σε συνδικαλίστριες και μέλη ΔΣ σωματείων).

Η αστυνομία που ήταν παρούσα υποτίθεται για «να αποτρέψει τα επεισόδια» μόνο αυτό δεν έκανε! Αντιθέτως, άφησε ανενόχλητους τους τραμπούκους να ξετυλίξουν το δολοφονικό τους έργο, την ίδια στιγμή που, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αστυνομικοί των ΜΑΤ, προπηλάκιζαν και χτυπούσαν με γκλομπ διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις πέτρες. Ζητούσαν να διαλυθεί η πορεία στα στενά, δίνοντας βορά τον κόσμο στις ενέδρες των τραμπούκων. Επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στον σοβαρό ξυλοδαρμό στον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν μπροστά και άφησαν ανενόχλητους τους δράστες να φύγουν, ενώ οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τα θύματα του ξυλοδαρμού».

Στο ίδιο κείμενο καταλογίζονται ευθύνες στην κυβέρνηση τόσο για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και για τις ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα των όρων δόμησης του γηπέδου, αλλά και γενικά στο ζήτημα των ελεύθερων χώρων.

Aνακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Σοβαρά επεισόδια σε πολιτική εκδήλωση στο Δήμο μας

Επίθεση από 50 φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ δέχτηκε εκδήλωση της πολιτικής οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε χθες 27 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν πέτρες, τούβλα, κομμάτια από σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου, τα οποία εκσφενδόνισαν κατά των συγκεντρωμένων και προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την πολιορκία αυτής της ομάδας, η οποία παρέμεινε επί δυο ώρες εκεί και μετά το πέρας της εκδήλωσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στο πλήθος των συγκεντρωμένων που αποχωρούσε, με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του συνεργάτη της ιστοσελίδας www.info-war.gr Σταύρου Παπαϊωάννου, ο οποίος νοσηλεύεται και πρόκειται να χειρουργηθεί στο μάτι.

Η όλη επίθεση προσιδιάζει σε τακτική και λογική ταγμάτων εφόδου και προκαλεί εντύπωση που όλα τα παραπάνω διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, η οποία για άλλη μια φορά δεν έκανε ούτε μια προσαγωγή.

Η χθεσινή επίθεση είναι η πολλοστή που διαδραματίζεται στην πόλη μας και δείχνει ότι η κατάσταση εκτροπής που επιχειρείται εδώ και μήνες να στηθεί συνεχίζεται, παρά την ύπαρξη της νομοθετικής «απεμπλοκής» στο ζήτημα του γηπέδου. Επιβεβαιώνεται πλέον, ότι όπως πολλές φορές έχει επισημάνει η Δημοτική Αρχή της πόλης, απειλείται άμεσα η δημοκρατία στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Η κυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την όξυνση και την κλιμάκωση της έντασης.

Ο λαός της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας δεν πρόκειται να φιμωθεί και θα ορθώσει το ανάστημά του σε τέτοιες πρακτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα