Περίπατος για όλη την οικογένεια: Η Πλάκα και η Επανάσταση του ‘21

10:28 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν περίπατο για όλη την οικογένεια με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821 διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στις 11:30, το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων, ο περίπατος γίνεται ταξίδι πίσω στον χρόνο, αναζητώντας τα ίχνη σημαντικών γεγονότων και ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον Επαναστατικό Αγώνα.

Ποια εκκλησία συνδέεται με τον Αθανάσιο Διάκο; Τι πραγματικά συνέβη στον Οδυσσέα Ανδρούτσο; Πού βρίσκεται η καμπάνα που

σήμανε την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς; Πού γεννήθηκε ο φιλελληνισμός του Λόρδου Βύρωνα; Ποιο είναι το σπίτι του Βοεβόδα των Αθηνών; Πώς συνδέεται με την Πλάκα ο μεγάλος ιστορικός Τζορτζ Φίνλεϊ; Πώς περιγράφουν οι ξένοι περιηγητές το ξέσπασμα της Επανάστασης στην Αθήνα; Τι συνέβη στους «Αέρηδες»; Πολλές ερωτήσεις και αναπάντεχες απαντήσεις περιμένουν όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτόν τον περίπατο στην Πλάκα.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ (παιδιά 5 ευρώ) και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων (στο τηλ.: 210.3250341).

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 25η Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους

Keywords
Τυχαία Θέματα